Sils IF

Referat

Referat: IFK Falköping FF - Sils IF

Det blev en stabil och bekväm historia på Odenvi under lördagseftermiddagen!

Till en början var det lite svajigt bakåt då Sil radade upp en del chanser under dom första 5-10 minuterna. Joel kunde göra ett par säkra räddningar och försvaret gjorde det bra och vann duellspelet. Samtidigt hade även vi också skapat chanser, Belmin träffade ribban samt att Sils målvakt gjorde en bra räddning på Kalles friläge.

Det skulle dock inte dröja länge innan säsongens första mål var gjort. Vid en hörna fick Carl till en bra skruvad boll och med lite hjälp av medvinden så slog han hörnan rätt in i mål.
10 minuter senare var han framme igen, Carl Bäckman gjorde sitt andra för dagen efter att Florent slagit en passning i djuplep som Carl placerade in fint vid bortre stolpen, 2-0 efter 34 minuter.
Bara någon minut senare var lyckan framme igen, trodde publik och spelare. Domaren bedömer dock att Gelang var lite för tuff när han med pannan skickade en projektil in i mål på hörna och målet dömdes bort. En väldigt fin nick som förtjänade bättre.
Vi gick in med 2-0 ledning i halvlek och det kändes väldigt bekvämt, vi hade total kontroll på matchen och det var aldrig riktigt oroligt.

Den andra halvleken rullar på lika bra som den första, man märker av att bortalaget börjar ta slut och vi kan egentligen bara rulla av matchen samtidigt som vi hotar en del framåt.
Runt minut 60 byts Hugo in, som då gör sin första seriematch på nästan två år, riktigt kul att ha tillbaka honom i spel och det känns nästan som ett nyförvärv. Ännu roligare skulle det dock bli bara någon sekvens senare. Då Belmin jagat upp andra bollen efter hörna och slagit in den i boxen igen, så stod Hugo helt rätt till och kunde på volley sätta dit vårat tredje mål för dagen och sätta spiken i kistan.
Sista 25 minuterna skapar vi en del chanser till, mycket via högerkanten där Josip och Oliver blivit inbytta i andra halvlek. Det blir dock inget som är tillräckligt farligt för att göra mål på.

Matchen slutar 3-0 och vi vinner säkert i den första av 22 omgångar. Nästa match spelas på bortaplan i Ulricehamn på Lassalyckan 22 april. Då går vi för tre nya poäng!

1-0 Carl Bäckman, 24'
2-0 Carl Bäckman, 34' (Florent Rushiti)
3-0 Hugo Conradsson, 63' (Belmin Varosic)

Tack för stödet på plats, vi ses om en vecka igen!